Extra veld in sportpark De Rondgang op losse schroeven

De besturen van Rugbyclub The Hookers en voetbalvereniging HVC’10 zijn woensdagavond onaangenaam verrast. In een overleg met de gemeente Rotterdam is de clubs medegedeeld dat realisatie van een extra veld in sportpark De Rondgang onmogelijk is. Dit komt doordat niet alle benodigde vergunningen afgegeven zullen worden. “Een fikse tegenslag, nadat we als clubs gezamenlijk enorm veel tijd aan de realisatie van een extra veld besteed hebben”, aldus voorzitter Paul van Putten van Rugbyclub The Hookers en voorzitter Arjen van der Lugt van HVC’10.
Vorig jaar hebben de beide clubs bij de gebiedscommissie Hoek van Holland en de gemeenteraad van Rotterdam gepleit voor een extra veld. Dit gebeurde nadat de gemeente aangaf dat de verenigingen een van de velden van HVC’10 moesten gaan delen, nadat dit omgebouwd zou worden tot multifunctioneel kunstgrasveld. Dit betekende voor HVC’10 verlies van ruimte. Voor The Hookers betekende het dat alle uren dat het huidige veld teveel bespeeld wordt, verplaatst zouden worden naar het nieuwe kunstgrasveld en dus geen extra ruimte.
Nadat de gebiedscommissie en de gemeenteraad zich achter de clubs schaarden, gaf wethouder De Langen aan mee te willen werken aan het gewenste extra veld, onder de voorwaarden dat het financieel haalbaar zou zijn en ‘ruimtelijke inpasbaar’ zou zijn. Dat laatste blijkt nu dus niet het geval, aangezien vanuit de provincie Zuid-Holland is aangegeven dat geen ontheffing overlegd zal worden. Dit komt onder meer doordat strenger getoetst wordt vanwege de recente ‘stikstofuitspraak’.
De beide clubs leggen zich niet definitief neer bij het nieuws vanuit de gemeente. Van Putten en Van der Lugt: “Wij zullen het oordeel sowieso eerst nog eens laten toetsen. Bij het vaststellen van het bestemmingsplan – enkele jaren geleden – is de bestemming ‘sport- en speelterrein aan het gebied gegeven. Op deze ruimte willen we nu aanspraak maken. Het eerdere voorstel van de gemeente om een multifunctioneel kunstgrasveld aan te leggen, die voldoet aan de eisen van een rubyveld, lijkt vanwege de strenge toetsing ook niet haalbaar. Als Hoek van Holland zoals gepland gaat groeien, lopen we in de toekomst tegen problemen aan. Besturen is vooruitzien en dat wordt ons door dit nieuws helaas onmogelijk gemaakt.”

 
Scroll naar boven