Rugbyclub The Hookers slaan een nieuwe weg in.

The Hookers hebben bewezen dat ze afgelopen seizoen zich konden handhaven in de ereklasse. Geen makkelijke taak voor de net gepromoveerde Hoekenezen. Zo zijn zij uiteindelijk op de vierde plaats in de Trophy poule geëindigd. Na een moeilijke start, begon het team beter te spelen en behaalden ze mooie overwinningen.

Er is veel gebeurd achter de schermen bij The Hookers. Tijdens het seizoen kreeg de club een nieuwe voorzitter. Ron Plaizier is geen onbekende bij de club en nam de taak over van Paul van de Putten. Doelstelling van de nieuwe voorzitter is om The Hookers weer te laten dromen van ongekende resultaten. “We willen als club vooruit en ons laten gelden in ereklasse. We tonen hiermee onze ambitie voor volgend seizoen en dat is nodig als je mee wil met de top.”

Voor komend seizoen is er gezocht naar een ambitieuze trainersstaf. Zo kwam de club uit bij Glenn Vertongen. Ook hij is geen onbekende van de club doordat hij twee jaar geleden Assistent-Coach was van het 1e. Hij vertrok een jaar later naar de landskampioen Diok om zich verder te ontwikkelen. Nu komt hij terug als hoofdcoach en is daarnaast ook actief binnen Jong Oranje. Samen met Arno Mansveld (defense coach) en Duncan Jansen (voorwaartsen coach), zijn zij de nieuwe trainersstaf voor de Hoekse rugbyclub.

“Voor mij was de overstap als hoofdcoach naar The Hookers een mooie kans om mezelf verder te ontwikkelen en dat op het hoogste niveau van Nederland. De club ligt me nauw aan het hart en daar wil ik graag al men energie in stoppen. Het is een prachtige familieclub met de juiste normen en waarden. Spelers worden hier gerespecteerd voor wat ze op het veld laten zien en na afloop van iedere wedstrijd wordt nog steeds het clublied gezongen. Prachtig vind ik dit.”

“Mijn doel is om de club op professioneel vlak naar een hoger niveau te tillen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de familiewaarden van de club. We hebben daarom een groot team van mensen bij elkaar gebracht die de club sportief naar een hoger niveau kunnen tillen. Een groot team zal er voor zorgen dat we aan de noden van elke speler kunnen voldoen. Van topsport tot een gezellig biertje drinken en dit onder expertise van ervaren coaches. Hookers 1 onder leiding van Glenn, Arno en Duncan. Hookers II onder leiding van Simon Bosgieter en Ben van de Reek.”

De club gaat komend seizoen ook aan de slag met een krachtcoach die hen zal helpen om de spelers zo goed mogelijk voor te bereiden op deze contactsport. Verder zetten zij ook in om de club meer bekendheid te geven naar de buitenwereld. Dit willen ze o.a. doen door alle wedstrijden te filmen en uit te zenden via het eigen kanaal “Hook TV”. Via deze weg, willen zij ook iets terugdoen voor de sponsoren en kan iedereen de wedstrijden terugzien. Tot slot is ook het medische team uitgebreid naar vijf personen. Een echte aanwinst voor de club.

Naast de uitbreiding van de staf, doen The Hookers dat ook met de spelersgroep. Het team zal komend seizoen enorm groot zijn, wat nodig is in ereklasse. De insteek is om een competitieve groep te hebben, met de juiste onderlinge concurrentie. Er wordt namelijk op het hoogste niveau gespeeld, wat wel degelijk wat vraagt van iedere speler.

Zo is de club op zoek gegaan naar de juiste talenten. Uitzonderlijk is dat ditmaal de focus is gelegd op Nederlandse talenten met een enkele aanvulling uit het buitenland. Momenteel hebben al zeven nieuwe spelers zich aangesloten bij de club, die later bekend zullen worden gemaakt.

Uiteraard wordt gehoopt dat de nieuwe staf en het nieuwe team vanaf augustus weer kunnen trainen. Iedereen kijkt met vol goede moed uit naar het komende seizoen!

Coaching Staff 2020-2021

[show-team orderby=’modified’ pagination=’loadmore’ category=’technische-staf’ layout=’grid’ style=’img-square,img-hover-zoom,text-left,img-above,normal-float,retro-box-theme’ display=’name,photo,social,groups,freehtml,position,email,location,telephone,website’]

Medical Team

[show-team orderby=’modified’ pagination=’loadmore’ category=’fysiotherapeuten’ layout=’grid’ style=’img-square,img-hover-zoom,text-left,img-above,normal-float,retro-box-theme’ display=’name,photo,social,freehtml,position,email,location,telephone,website’]

Hook TV

[show-team orderby=’modified’ pagination=’loadmore’ category=’hook-tv’ layout=’grid’ style=’img-square,img-hover-zoom,text-left,img-above,normal-float,retro-box-theme’ display=’name,photo,social,freehtml,position,email,location,telephone,website’]

Strength

[show-team orderby=’modified’ pagination=’loadmore’ category=’strength’ layout=’grid’ style=’img-square,img-hover-zoom,text-left,img-above,normal-float,retro-box-theme’ display=’name,photo,social,freehtml,position,email,location,telephone,website’]

Scroll naar boven