Belangrijke Corona Update

Beste leden, oud leden en rugby vrienden,

Na de persconferentie van afgelopen maandag 28 september en de informatie van Rugby Nederland willen we jullie graag informeren met wat de nieuwe regels voor ons betekenen.

“DE SPORT BLIJFT OPEN, DE COMPETITIE DRAAIT DOOR, MAAR ZONDER PUBLIEK EN KANTINES GAAN DICHT”

De samenleving wordt hard getroffen door de nieuwe coronamaatregelen. Het kabinet heeft aangegeven dat deze nodig zijn om de exponentiële stijging van de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De maatregelen zijn erop gericht de verspreiding van het virus over 3 weken beduidend kleiner te laten zijn. Dat is belangrijk voor de volksgezondheid, maar zeker ook voor het sociaaleconomische leven in Nederland waar de sport zo’n belangrijk onderdeel van is

ALLE CORONAREGELS OP EEN RIJ:

  • Ouders/toeschouwers zijn niet toegestaan op het terrein van onze club dit geldt ook voor de ouders van onze clusterpartners. Het uitgangspunt is de minimaal benodigde bezetting.
    Sport valt wel onder een uitzondering, dus het maximum van 40 personen buiten geldt hier niet. Alleen bestuursleden/commissieleden met een taak, trainers, fysio, scheidsrechters (op wedstrijddagen), twee teammanagers per team en natuurlijk de spelers mogen op het terrein aanwezig zijn.
  • Halen en brengen tot aan het hek, de trainer of teammanager van de Turven, Benjamins en Mini’s vangen de spelers op.
  • In wedstrijds- of trainingskleding naar de club komen en eigen bidon mee. Kleedkamers zijn niet open tijdens trainingsavonden.
  • Buiten de training of wedstrijd houd je altijd 1,5 meter afstand! Na afloop van de wedstrijd of training ga je zo snel mogelijk naar huis, je bent dan toeschouwer.
  • Het clubhuis is dicht. Ook geen vergaderingen/bijeenkomsten in het clubhuis.
  • Alleen bij uitwedstrijden geldt: rij-ouders tellen mee als vrijwilliger en mogen op het terrein (Hier geldt als stelregel drie spelers per auto)

Houd je volgens de beste rugbytradities aan de regels! Wil je nog meer weten over de coronaregels dan kan je terecht bij de bestuursleden of bij de Corona Coördinator.

Ovale groet,
Het bestuur
Ron, Merel, Ingrid, Pepijn en Stefan

Corona Coördinator

Hendrik Jan Lukkien

Scroll naar boven