RUIM VERLIES HOOKXV TEGEN DIOK

MOEILIJKE WEDSTRIJD VOOR THE HOOKERS IN LEIDEN

Vooraf was wel al duidelijk dat het zwaar zou gaan worden voor Rugbyclub The Hookers bij regerend landskampioen RC Diok. De laatste wedstrijd die de Leidenaren verloren was in de BeNe League (2019). Toen profiteerde een Belgische tegenstander van een totale off day van Diok. Zo een dag zat er vandaag voor de bezoekers niet in. Vier try’s en evenzoveel onberispelijk ingeschoten conversies bracht de thuisploeg binnen 25 minuten op 28-0. Genadeloos werd ieder foutje van The Hookers omgezet in punten. Waar het de vorige weken verdedigend buitengewoon goed stond bij de kustbewoners was het, mede door het supersnelle centrum van Diok, moeilijk om de Leidse vloed te stuiten. Positief was het optreden van Sander Doria en Daniel Brouwer. Winger Doria had enkele goede “carries” en was ook verdedigend lekker bezig. Daniel Brouwer zocht vaak het contact in de lijn en kon zich goed meten met zijn Leidse tegenstanders. De eerste Hoekse try kwam op naam van Siem Damen. Na de gewonnen line out, in de Leidse 22 meter, werd een sterke maul gevormd. Damen haalden de bal eruit en kon langs het Leidse pack de bal drukken. Daarna was het tot aan de rust nog tweemaal Diok en werd de ruststand van 40-5 bereikt.

De eerste tekenen na de rust waren niet gunstig voor Rugbyclub The Hookers. Binnen twee minuten was het weer raak voor de Leidenaren. Dit leek het teken voor de coaches van The Hookers om de nodige wissels toe te passen. Met onder andere Bo Donkersloot, Jasey van Kampen en Marijn Huis binnen het team, leken de Hoekse spelers toch meer vat te hebben op de tegenstanders. Er kon regelmatig goed druk worden gezet op Diok, wat resulteerde in een mooie try van Jasey van Kampen. Na een serie korte passes, kort voor de Leidse tryline, kwam de bal bij Hannes Krommenhoek. De Hoekse center gaf een perfecte snelle pass naar buiten waar Jasey van Kampen de laatste meters naar de tryline kon overbruggen. De daaropvolgende moeilijke conversie werd door captain Kevin Lenssen vakkundig tussen de palen gekruld. Het slot akkoord was voor Diok. De uiteindelijk einduitslag was 68-12. Captain Lenssen vatte het na de wedstrijd goed samen. Een (pijnlijk) leermoment voor zijn jonge team en goed gespeeld in de tweede helft.