IN MEMORIAM VINCENT GRIMBERGEN

In memoriam: Hookers verslaggever Vincent Grimbergen overleden

Met groot verdriet en diepe verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze geweldige verslaggever Vincent Grimbergen. Vincent is zaterdag 01 mei tijdens de wedstrijd Rugbyclub The Hookers – A.S.R.V. Ascrum getroffen door een zware hersenbloeding. Helaas is hij aan de gevolgen van deze bloeding overleden.

Toen Vincent in 2018 namens WOS-Sport bij Rugbyclub The Hookers een live radioverslag van Hookers 1 kwam maken, was hij vanaf minuut 1 verkocht. Het spel, in combinatie met de mentaliteit van de sport op en rond het veld, was iets waar hij enorm van genoot. Hij reisde dan ook graag met zijn vrouw Ellen en vaak ook dochter Katja, het hele land door om verslag uit te brengen van ”zijn sport”. Zelfs op regenachtige dagen maakte hij de rit naar bv. Groningen om de jongens onder de aandacht te brengen in onze regio. In de begindagen nog de vraag aan de supporters: “Ehh, wie is ook alweer nummer 4” of “waarom fluit de ref nu?”. Maar gedurende die periode erna, toen nog in de Eerste Klasse, maakte hij zich al snel bekend met veel regels. Hij keek graag naar een mooie pot op TV om daar weer dingen van te leren.  Na een aantal wedstrijden hoefde hij niet meer op z’n blaadje te kijken welke speler een actie maakte. Vincent floepte de namen, live op de radio, er zo uit.

Vincent was bang dat hij niet de kans zou krijgen om na de promotie naar de Ereklasse live verslag te mogen blijven doen. Want tja, van de zondag met een paar sporten op de WOS naar de zaterdag vol met voetbal… Hij hield vol, dat was zijn instelling, en het lukte hem. Hij kreeg het voor elkaar om ook die drukke zaterdagen zijn stemgeluid op de radio te laten klinken. En wat was het heerlijk om hem te horen op de radio en hem langs te kant bezig te zien. Hem te horen hoe hij in wilde breken in de uitzending tussen alle live voetbalverslagen door.

Hij was een man, die ook oprecht in de mens achter de sporter geïnteresseerd was. Een appje naar een geblesseerde speler die hij wat beter kende. Een motiverend berichtje als er bv. jongere spelers aan een selectieweekend voor U18 of U20 mee mochten doen. Altijd in voor een leuk praatje. Soms even een belletje over de sport.

Als verslaggever maakte hij na elke live uitzending een klein wedstrijdverslag op de site en Facebook van de WOS. Altijd met een mooie foto of foto’s van Ellen erbij. Foto’s waar hij zelf niet op wilde, want het ging niet over hem, maar de sport zei hij wel eens. Vincent was gek op onze club. Hij was er met cameraman bij toen Rugbyclub The Hookers de eerste regionale meidendag organiseerde. Hij was bij het kampioenschap, hij was op de clubfeesten, hij was regelmatig op de club te vinden als we daar Six-Nations wedstrijden uitzonden. Ook was hij bij jeugdwedstrijden te vinden.

Toen bekend werd dat de Ereklasse weer mocht gaan ballen, was hij er alle trainingen bij om dit vast te leggen en interviews met trainers en spelers op te nemen. 

Vincent heeft enorm veel betekend voor onze club. Hij heeft onze club altijd bij en op de WOS gepromoot en daar zijn wij hem enorm dankbaar voor. Hij was dan wel de verslaggever van de WOS, maar in ons hart was en zal hij altijd “onze” verslaggever blijven.

Nooit meer zijn stem, nooit meer zijn lach, nooit meer zijn optimistische en motiverende woorden.

Vincent we gaan je enorm missen!

Wij wensen Ellen en Katja, familie en vrienden heel veel sterkte en kracht toe om dit enorme verlies te dragen.

Namens alle Hookers en Hookers supporters.

Scroll naar boven