KNAPPE PRESTATIE VAN WATERWEG WARRIORS CU2 IN DE FINALE POULE

Afgelopen zaterdag 14-5-2022 hebben de rugby jongens en meiden van de Waterweg Warriors een klasse prestatie geleverd waar ze heel erg trots op mogen zijn. Zijn ze 1e geworden? Nee, dat net niet. Ze zijn in hun klasse, Ribbon, 2e geworden van Nederland. De Waterweg Warriors is een clusterteam van Rugbyclub The Hookers, Hermes DVS uit Schiedam en Sparta uit Capelle aan de IJssel.

Ze zaten samen met rugby club Stones/Wrot/Dwing (een clusterteam uit Havelte) en WRC Te Werve uit Den Haag in de finale poule om uit te maken wie dus de beste van Nederland zou worden. Het zou een spannende, mooie en prachtige dag worden.

De 1e wedstrijd werd gespeeld tussen Stones/Wrot/Dwing en Te Werve, die Te Werve net wist te winnen.

Hierna moesten onze strijders tegen de Stones/Wrot/Dwing. Een spannende wedstrijd vol strijd die heen en weer ging. Tackels over en weer, runs, try’s, rucks, alles kwam voorbij. Deze wedstrijd werd door ons gewonnen, dit betekent dus daarna de wedstrijd waar het allemaal om draait, de FINALE…

Toch enigszins gespannen begonnen we en helaas waren zij in het begin net ff wat scherper. Maar daarna werd de knop omgezet en werd er volop strijd geleverd. Het werd een uitputtingsslag waarbij Te Werve helaas aan het langste einde trok en toch wel terecht de wedstrijd won.

Na de teleurstelling verwerkt te hebben was het toch nog tijd voor een huldiging, mooie schildjes als herinnering en uiteraard ook de inmiddels bekende oranje en groene limonade en chips. En als klap op de vuurpijl de confetti, want waarom zou je zo’n klasse prestatie niet vieren.

De 1e jaars Cubs zijn spelers van onder 14 jaar. Ze zijn van ver gekomen, voor het eerst op een groot veld, wedstrijden onderbroken vanwege corona, beginnen in een nieuwe klasse en dan zo ver gekomen tot de finale poule, KLASSE. Een mooie teamprestatie van formaat.

En het seizoen is nog niet afgelopen. Zaterdag 4 juni en zondag 5 juni wordt het bekende Beach toernooi gehouden in Hoek van Holland aan de Rechtestraat. Dus wilt u ze komen aanmoedigen, kom dan even kijken en genieten van dit geweldige team.

Scroll naar boven