TURVEN WINNEN JEUGDBEACHRUGBY TOERNOOI!

Na 2 jaar geen rugby meer te hebben gezien op de Hoekse stranden, trokken er afgelopen weekend bijna 1000 rugbyers op uit voor het grootste jeugdbeachrugby toernooi van Europa. Ook het team van de turven van rugbyclub The Hookers waren al enkele weken te vinden op het Hoekse strand om zich hierop voor te bereiden.

Op zaterdag 4 juni was het dan zover! Om 10.30 was hun eerste wedstrijd tegen de Haagsche Rugbyclub. Op het gras hebben the Hookers hier al vaak tegen gespeeld, maar op het strand is het toch een stuk zwaarder. Gelukkig wonnen zij hun eerste potje glansrijk. De 2 wedstrijden die volgden, werden zwaar bevochten maar ook gewonnen. Op naar de halve finale. Deze werd gespeeld tegen het altijd zware Wassenaar Warriors en nipt gewonnen.

De finale werd gespeeld op het hoofdveld, onder toeziend oog van vele supporters en aanmoedigend publiek werd uitgevochten wie zich kampioen van het toernooi mocht noemen. Waar de tegenstanders van rugbyclub Delft beschikte over een groot team met enorm veel wissels, leken de Hoekse rugbyers in het nadeel, waar zij inmiddels niet meer over wisselspelers beschikte. Na een spannend gevecht leek Delft dan ook de overhand te krijgen en tijdens de rust keken the Hookers dan ook tegen een achterstand aan. Trainsters Annik en Abby grepen dit moment aan om de Hoekse heren moed in te spreken en na deze peptalk wisten ze, het is nu of nooit! The Hookers knokte zich weer in de wedstrijd en wisten zowaar enkele tries te scoren. Nu ze de overwinning roken was het tijd voor de genadeklap, met nog 1 zinderende run werd de winnende try gescoord en bij het laatste fluitsignaal was het dan officieel; de turven van RC The Hookers mogen zich kampioen noemen van het Hoekse strand! Wat een geweldige prestatie en mooie kers op de taart na een prachtig seizoen. Teammanager Martijn en trainsters Annik en Abby, enorm bedankt! Zonder jullie was dit niet gelukt.

De kampioenen: Abby, Martijn, Annik, Liam, Morris, Nathan, Riv en Cas.
Scroll naar boven