Dames

Rugbyclub The Hookers Damesteam

In het voorjaar van 1985 werd er gestart met de oprichting van een dames rugbyteam bij Rugbyclub The Hookers. We hadden toen nog geen compleet team maar alle dames waren bloedfanatiek en deden niet onder voor hun opponenten.

In die tijd werd er getraind en gecoacht door onze ex voorzitter Marius Troost die dan ook de dames met een gehuurd Mercedesbusje naar de verre uitwedstrijden reed.

Er werd fanatiek getraind en conditie gesmeed en menig flat in de Hoek werd bezocht door de op de traptreden naar de 10e verdieping rennende meiden ….

In december  1985 speelde ons dames rugbyteam haar eerste wedstrijd tegen DIOK en kreeg langzamerhand meer lijn in haar spel.

In die tijd waren er maar slechts 10 competitie spelende dames rugbyteams in Nederland dus damesrugby was nog bijzonder in die tijd.

Het dames rugbyteam heeft helaas maar enkele jaren bestaan en is eigenlijk toen opgeheven omdat de dames andere richtingen gingen bewandelen zoals studie en verhuizingen etc.

In het damesteam van toen speelden zelfs enkele Amerikaanse dames  die gelegerd waren bij het 532nd Signal Company het bekende Amerikaanse radarschotelstation o.l.v Station Commander, Lawrence Parker dat gevestigd was achter het Vineta Duin in Hoek van Holland. Onze club werd zelfs door de CIA doorgelicht !

Er werd door het damesteam  gespeeld in België tegen het damesteam van Beaufort en in combinatie met AAC zelfs naar Lyon/Dyon  en Barcelona in kleine gehuurde busjes afgereisd

Ook hielpen de dames op hun eigen manier mee aan de social live welke toen op zijn hoogtepunt stond binnen de club. (denk daarbij aan de beruchte touwtrekwedstrijd met de Heijdse Feesten in Ter Heijde waar we met 2 damesteams alle damesteams versloegen.

Zelfs nu na 23 jaar zijn er nog steeds dames van het toenmalige 1986 team actief binnen onze club denk daarbij aan Monique Theunissen (Jeugdbestuur) , Yvonne de Water (PR/Media) , Petra Govers (Trainer) en Linda van der Klaauw, (trouwe supporter, vrijwilliger)  Ook had het damesteam toen een echte TV-film mascotte op ware grootte : namelijk …E.T. welke kon telefoneren dat ze allemaal later thuis kwamen omdat de derde helft nog even gewonnen moest worden.

Na het ter ziele gaan van dit team zijn er om de aantal jaren steeds pogingen gedaan weer een dames team te starten maar zonder succes.

In 2010 werd weer een poging ondernomen. Silvester Ramaker gaf de eerste trainingen die later werden overgenomen door Ron Groeneweg en James O’Shea. En het team begon gestaag te groeien. Momenteel zijn er bijna 20 enthousiaste dames tussen 16-30 jaar. De eerste wedstrijden zijn al gespeeld en er zijn plannen om mee te doen aan het Ameland Beach Rugby Festival in 2014. Ook trainen de dames maandelijks mee met de Old Suckers waarna een vriendschappelijk wedstrijdje wordt gespeeld en waarna meestal  een gezellige social evening volgt in ons clubhuis.

Helaas moesten wij vorige jaar afscheid nemen van James O’Shea die na een kort ziekbed overleed. Een verdrietige tijd voor het dames team. Gelukkig stelde Peter Leone zich beschikbaar als tweede trainer want Ron Groeneweg is nog wel eens weg i.v.m. zijn werk.

Enthousiaste dames kunnen zich  aanmelden zodat we het team in de breedte kunnen uitbreiden. De dames trainen op woensdag van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Wil je meer info stuur dan een mailtje naar info@thehookers.nl

 

 

 

 

 
%d bloggers liken dit:

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.