Algemene Informatie

Huishoudelijk reglement

Hier kunt ons Huishoudelijk reglement lezen: Huisregels

 

Leeftijdscategorieën & Contributie seizoen 2020-2021

(Telefoon kantelen voor volledige weergave tabel)

Contributie Leeftijd Geboren Bedrag
Zaagvis < 6 jaar 2015/20 € 63,00
Turf (U8) 6-7 jaar 2013/14 € 157,00
Benjamin (U10) 8-9 jaar 2011/12 € 157,00
Mini (U12) 10-11 jaar 2009/10 € 157,00
Cub (U14) 12-13 jaar 2007/08 € 157,00
Junior (U16) 14-15 jaar 2005/06 € 157,00
Colt (U18) 16-17 jaar 2003/04 € 185,00
U19 18 jaar 2002 € 265,00
Student (met bewijs)     € 190,00
30-euro leden     € 30,00
Senior >20 Jaar   € 265,00
Senioren – recreant >20 Jaar   € 135,00
Old Sucker >35 Jaar   € 105,00
Dames boven 18 jaar     € 265,00
Dames – recreant     € 135,00

Aantal leden

Momenteel hebben The Hookers 250 leden onderverdeeld in de volgende groepen:

  • Jeugd
  • Senioren
  • Dames
  • Old Suckers

De senioren spelen met twee teams in de landelijke competitie. Hookers I in de Ereklasse, Hookers II in de derde klasse. Daarnaast is er nog een Old Suckers team die per seizoen diverse wedstrijden speelt.

Er is 1 Dames team dat speelt in de derde klasse.

De jeugdteams zijn in alle leeftijdsgroepen aanwezig. Voor een overzicht kijk hier op de site.

De oprichting

Rugbyclub The Hookers is opgericht op 17 september 1974. Op dat moment waren er slechts 80 rugbyclubs in Nederland met een totaal van 1000 leden die waren aangesloten bij de Nederlandse Rugby Bond.

Binnen twee dagen was er een veld en een clubhuis geregeld, mede door de grote medewerking van Sport & Recreatie Rotterdam. Het clubhuis kreeg direct de naam “Hookers Place”. In 2010 zijn The Hookers naar de huidige locatie aan de Rondgang verhuisd.

Logo

Het logo van Rugbyclub The Hookers The Hookers is rond en bevat twee zaagvissen met gekruiste zagen. Ook zijn de clubkleuren in het logo verwerkt, de oprichtingsdatum en een rugbybal.

De naam Rugbyclub The Hookers komt van: Hook of Holland en de naam van de middelste speler in de scrum, “de Hooker”.

De clubkleuren zijn oranje, voor Holland/Hoek van Holland en groen voor een stukje Rotterdam en tenslotte ook wit, zodat men kan zien dat de broek wel gewassen is elke week. Lees hier alles over ons logo.

Clubliederen

Zoals bij elke rugbyclub zijn clubliederen belangrijk. Er is dan ook een echt Hookers songbook.

Uiteraard is het belangrijkste lied het clublied “Rule The Hookers”.

 

The Presidents

The Hookers hebben een raad van “wijze” mannen die het bestuur indien nodig met raad en daad terzijde staan:

President
Jan van Burg
President/Ere Lid
Vice president
Cees Mostert
Vice President
Frank Verdonk i.m
Vice President/Ere Lid
Hans Krommenhoek
Vice President/Ere Lid
Marcel Zumker
Vice President
Marius Troost
Vice President/Ere Lid
Peter Theunissen
Vice President
Piet Lenssen
Vice President
Robert Krommenhoek
Vice President
Ron Groeneweg
Vice President
Yvonne de Water
Vice President
Ereleden
Breyton Paulse
Ere Lid
Frank Verdonk i.m
Vice President/Ere Lid
Hans Krommenhoek
Vice President/Ere Lid
Jan van Burg
President/Ere Lid
Marius Troost
Vice President/Ere Lid
Nico van De Wetering
Ere Lid

 

Sponsors

Sinds 2015 is de hoofdsponsor Matrix daarnaast zijn er vele andere sponsors die bijdragen in de vorm van veldborden, kleding of anders. U vindt ze op de sponsorpagina. Uiteraard zijn sponsors hard nodig en Rugbyclub The Hookers is hier dan ook erg dankbaar voor.

 

Historie Rugbyclub The Hookers in de Competitie

Tijdens hun eerste competitie in het seizoen 1974/1975 behaalden The Hookers direct een 2e plaats van de 7 deelnemende clubs.

Het jaar daarop werd er deelgenomen aan het Newcomers Rugby Toernooi waar alle in het jaar 1974 opgerichte nieuwe rugbyclubs aan meededen. The Hookers werden kampioen van de 8 deelnemende clubs. Hieruit stamt de zogenaamde “van IJzer” foto die in het clubhuis hangt.

Op 22 februari 1975 werd het eerste Jeugdtoernooi gehouden bij The Hookers, waarbij onze jeugd in combinatie speelde met onze grote broer de Rotterdamse Rugby Club. Onze club had toen slechts 8 jeugdleden.

In het seizoen 1975/1976 waren The Hookers al gegroeid naar 2 senioren teams. Deze teams speelden in de landelijke competitie. Het 1e team haalt de 2e plaats van de 10 deelnemende clubs. Op 1 oktober 1976 werd natuurtalent Hans Krommenhoek, op de leeftijd van 18 jaar geselecteerd voor het Nederlands Jeugdteam.

20 maart 1977 Hookers 1 worden kampioen in hun klasse met een doelsaldo van 1016 voor en 21 punten tegen. Hierbij schreven wij gelijk geschiedenis, want dit was nog nooit vertoond binnen de Nederlandse Rugbysport. En dan te bedenken dat een try nog maar 4 punten was.

September 1977 The Happy Hooker verscheen als clubblad van The Hookers en er zouden nog 49 uitgaven volgen.

12 november 1977 Eerste Mini rugbytoernooi in Hoek van Holland.

17/18 maart 1979 Allereerste Rugbytoer naar Harwich.

30 april 1979 Rugbyclub The Hookers winnen het Touwtrektoernooi met 8 deelnemende sportteams in Hoek van Holland.

1/2 september 1979 2e Engelandtoer naar Fairbairn en Aldermaston.

16 september 1979 Harwich komt naar Hoek van Holland en er wordt de eerste keer gespeeld om de Sealink-trophee, later omgedoopt in de George Budd Trophee.

5-7 april 1980 Het 1ste Rugby Paas Eieren Toernooi bij The Hookers waarbij het 1e Lustrum werd ingeluid met 4 deelnemende Engelse Rugbyteams. Tevens wordt de legendarische tekst: “”Rugby een manier van leven” een feit.

19 oktober 1981 The Hookers Jeugd gaat voor het eerst op Engelandtoer voor een weekje.

Mei 1982 Onze rugby Mini’s worden kampioen in hun klasse.

24 maart 1983 Gerald Wassink wordt geselecteerd voor het Oranje Jeugdteam.

1984 De club groeit en groeit dus worden er extra kleedkamers gebouwd.

21 april 1985 Hookers Softball Club wordt opgericht om in de vakantie/zomermaanden ook actief te kunnen sporten.

1 december 1985 Het Hookers Damesteam welke net is opgericht, speelt haar eerste wedstrijd en er zijn dan slechts 10 rugbyclubs in Nederland die een damesteam in de competitie hebben.

Old Suckers winnen in 2007 het Ameland Beachrugby Toernooi.

2007 Hookers winnen de 1e editie van de Rotterdam Cup.

Seizoen 2010-2011 Hookers I kampioen van de 1e klasse en promotie naar de Ereklasse.

15 juli 2012 werden The Hookers Europees Kampioen Beach Rugby in Lignano Italië. Een maand eerder wisten zij ook de eerste prijs weg te halen bij het beach rugby toernooi in Zeebrugge.

 

Evenementen

The Hookers gaan ieder jaar in november op chique naar het Hookers Galadiner.

Sinds 2000 wordt in het eerste weekend van oktober het Jan van Burg toernooi georganiseerd voor turven, benjamins en mini’s.

Sinds 2005  wordt jaarlijks het Internationale Jeugdbeachrugby toernooi georganiseerd, hieraan nemen zo’n 45 teams deel uit binnen-en buitenland.

 

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers zouden The Hookers niet zo goed kunnen functioneren als ze nu doen.

 

“Hookers, van IJzer en Beton”

 

Oude Herinneringen:

Een hele tijd geleden werden The Hookers en RRC uitgenodigd om een demonstratie wedstrijd te spelen in het oude Sparta Kasteel. Wij zouden voor aanvang van de voetbalwedstrijd op een woensdagavond en potje rugby laten zien. Bij het kasteel aangekomen moesten we om ons te verkleden eerst naar de kleedkamers van de Honkbal aan de Horvathweg. Met onze rugby outfit en onze rugbyschoenen aan weer in de auto naar het Stadion. Op het veld de gebruikelijke warmloop rondjes en oefeningen gedaan. Daarna begon onze wedstrijd, het stadion liep al aardig vol, en het publiek zat met interesse te kijken. Het was een leuke gelijk opgaande pot, met faire harde tackles en leuke acties. We speelden toen nog met gladde leren ballen, inderdaad geen grip, ook hadden we nog geen kicking tees. Op een gegeven moment mochten wij een penaltykick nemen. Joop van Dorp kon redelijk kicken, dus was de aangewezen persoon om de penalty te nemen. Joop nam deze taak erg serieus en hakte met zijn hiel een putje in het grasveld om de bal te kunnen plaatsen om deze door de palen te kunnen kicken. Ik weet niet meer of hij raak geschoten heeft, maar we waren na afloop van de wedstrijd niet meer welkom bij Sparta.

Ook zijn we eens op uitnodiging van het animatieteam van John Moens op een camping in Brabant geweest vlakbij het sportvliegveld Seppe. De camping had een sportveld omgeven door bomen en lag een beetje verdiept, hierdoor konden alle campinggasten de wedstrijd goed bekijken. Voor aanvang warmlopen, en door een speaker werd uitgelegd hoe een scrum in elkaar zat en ook de line-out, we hadden wat rek en strekoefeningen gedaan we schopten af en toe een balletje in de lucht en liepen een lijntje. Dit allemaal in afwachting van de wedstrijdbal, die door een parachutist gebracht zou worden. Het vliegtuigje met bal en parachutist kwam heel laag rakelings over de bomen aanvliegen, de bal werd door de parachutist in de open deur van het vliegtuigje naar beneden gegooid. Op het zelfde moment schiet Cor de Melker een bal recht omhoog vlak voor langs het vliegtuigje. De piloot schrikt hiervan en geeft een ruk aan de stuurknuppel, het vliegtuig maakt hierdoor een slingerbeweging waardoor de parachutist bijna uit het vliegtuig valt. Iedereen schrikt zich te pletter. Toch vliegt de piloot naar grotere hoogte en de para komt later met zijn valscherm als nog volgens de normale procedure naar beneden. Hij was niet echt blij, we hebben onze excuses aangeboden en na afloop van de wedstrijd nog een biertje met hem gedronken.

V 2.2 Aug 2020
%d bloggers liken dit:

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.