Hookers erg positief over nieuw besluit

Hookers,
 
Belangrijk nieuws over het 2e veld.
 
Zoals bekend zijn wij al een behoorlijke poos in overleg met de gemeente en met HVC’10 over uitbreiding van onze veldcapaciteit.
 
Na het eerdere besluit van de gemeente om een bestaand veld van HVC’10 om te bouwen naar een combinatie kunstgrasveld wat door HVC’10 en ons gedeeld zou moeten worden zijn wij samen met HVC’10 verder in gesprek gegaan met de gemeente.
 
Hierbij zijn wij, onder andere gesteund door de gebiedscommissie van Hoek van Holland, ook naar de gemeenteraad van Rotterdam gegaan. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat de voorzitter van HVC’10 (Arjen van der Lugt) en ik gistermiddag een gesprek met wethouder Sven de Langen (o.a. wethouder Sport) hebben gehad. In dit gesprek heeft de wethouder zijn eerdere besluit en onderbouwing toegelicht, vervolgens hebben Arjen en ik onze bezwaren tegen dat besluit toegelicht en aangegeven waarom wij van mening zijn dat ons voorstel om een extra veld aan de Rondgang te realiseren voor onze clubs en voor Hoek van Holland een passendere oplossing zou zijn.
 
Vanochtend ben ik door de wethouder geïnformeerd dat hij alles overwegende terugkomt op zijn eerdere besluit en nu heeft besloten opdracht te geven om ons voorstel uit te werken met als gewenst resultaat de realisatie van het 5e veld aan de Rondgang. Dat veld komt dan ter beschikking van onze club. Daar heeft hij wel 2 voorwaarden aan verbonden, namelijk dat de realisatie van ons voorstel niet meer kost dan de realisatie van het eerdere voorstel van de gemeente en dat tijdens de uitwerking geen nieuwe problemen ontstaan (zoals bijvoorbeeld dat er bijzondere objecten in de bodem aanwezig zouden zijn). Dit zijn voorwaarden waarvan wij denken dat hier goed aan voldaan kan worden, onder andere omdat bij eerdere gesprekken was aangegeven dat ons voorstel niet duurder zou zijn dan het voorstel van de gemeente en omdat in de originele plannen van ons sportpark al veel onderzoek is gedaan.
 
Al met al zijn wij dus zeer positief gestemd!
 
Natuurlijk betekent dit besluit wel dat er nog het nodige werk verzet moet worden, dit soort plannen gaan doorgaans niet heel snel. Het uitgangspunt van de wethouder is dat dit project in de zomer van 2020 afgerond moet zijn, of zoveel eerder als redelijkerwijs mogelijk is. Wij gaan nu natuurlijk ons uiterste best doen om, in goede samenwerking met HVC’10 en de gemeente, dit project voortvarend op te pakken.
 
Als bestuur zijn wij ontzettend blij met de goede samenwerking met HVC’10 in de afgelopen periode, we zijn als buurverenigingen echt nauw samen opgetrokken. In dit traject hebben wij ook dankbaar gebruik kunnen maken van de verenigingsondersteuning van Rotterdam Sportsupport. Ook zijn wij dankbaar voor de steun die wij hebben gekregen vanuit de gebiedscommissie en de gemeentelijke politiek. Tot slot zijn wij ook heel blij met het feit dat de wethouder open stond voor gesprek en dat hij ons daarin ook echt heeft willen horen. Dit alles bij elkaar heeft geleid tot dit voorlopige resultaat waarmee we nu door kunnen bouwen aan onze mooie club.
 
In de komende periode zal er nog veel werk verzet moeten worden, wij rekenen op jullie steun daarbij!
 
Van IJzer en Beton!
 
Paul van Putten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven