Wedstrijdverslag The Hookers – Rotterdames (0-19)

Wedstrijdverslag The Hookers – Rotterdames  (0-19)

Afgelopen zondag mochten wij het opnemen tegen de Rotterdames. Een altijd gewaagde tegenstander, waar wij zowel tijdens de Rotterdamcup als in de eerdere wedstrijd bij Rotterdam wonnen. De kick-off was om 12:00 in Hoek van Holland waar het veld, na al die regenval, er keurig bij lag.

Door de vele blessures in het team moesten wij noodgedwongen startten met 13 dames van onze kant tegen 14 van de Rotterdames.

In de eerste helft wisten de dames van Rotterdam drie keer de try line te bereiken. In de eerste minuut maakte Rotterdam jammer genoeg al de eerste try, ze wisten door het midden weg te komen en maakte de 0-7. Toch weer die befaamde eerste 10 minuten? De wedstrijd ging daarna goed gelijk op en ondanks onze incomplete scrum boden wij goede weerstand tegen de Rotterdames. De tweede try voor de Rotterdames viel dan ook pas in de 23ste minuut van de wedstrijd dat zette de stand op 0-14. In de 31ste minuut maakte zij 0-19.

In de tweede helft hebben we laten zien hoe hard wij kunnen bikkelen en hebben we keihard gewerkt in de defense en dat had resultaat.

Begin van de tweede helft ging Wies eraf met een blessure aan haar hand en Daan met een blessure aan haar arm. Dat betekende 11-14. Het was een harde wedstrijd maar we hebben gevochten als leeuwinnen en waren dan ook blij dat we de Rotterdames in de tweede helft van de try line af konden houden. Jammer genoeg moest in de tweede helft Noa (Rotterdames) het veld noodgedwongen verlaten door een blessure aan haar been. Wij hebben gehoord dat Noa haar kuitbeen heeft gebroken en wij wensen haar dan ook heel veel succes met het herstel!

Door een samenloop van omstandigheden werd de wedstrijd eerder afgefloten met een uitslag van 0-19. Bij deze staat de stand dus op 2-1 voor ons, met een kleine terugkomst voor de Rotterdames!

Women of the match was Deborah, wat een beest was ze ook deze wedstrijd weer!